fredag, september 25, 2009

Efterårsferiejazz


I Tversted i Nordjylland har man netop fejret at Jazzy Days festivalen har eksisteret i 10 år. I uge 42 går det løs igen, med et stærkt og ikke mindst originalt program.
Det hele starter d. 9. oktober, hvor der er dobbeltkoncert med Sinne Eeg og Søren Sko. Herefter løber det de følgende dage ud over stepperne (klitterne?), med daglige koncerter. Jacob Fischer, Malene Mortensen, Henrik Gunde, Lars Jansson Trio og Niels Lan Doky Trio er blandt fristelserne. Men der er også andre spændende ting på programmet. Er man til smooth jazz, får man mulighed for at møde suverænt dansk bud i den genre. Jamhunters optræder sammen med Martin Brygman og Christina Boelskifte. De to sangerinder Cathrine Legardh og Mette Halle optræder sammen med Marott Kvartet.
En ukendt amerikansk vibrafonist har også sneget sig ind i programmet. Tim Collins optræder i triosetting, med orgel og trommer. Han udsendte sidste år pladen Fade på Ropeadope, her medvirkede bla. guitaristen Charlie Hunter. Collins er en moderne vibrafonist med inspiration fra bla. Gary Burton, Tortoise, Neil Young og The Beatles.
Joh, Jazzy Days har endnu en gang gjort sit til at det er hot at holde efterårsferie i det nordjyske, hvilket jeg så har valgt at gøre :-)
Jazzy Days: www.jazzydays.dk

Jazznyt - med to t'er

Det norske jazzmagasin Jazznytt opstod lang tid før der var nogen som havde tænkt på internet, blog etc. Men de er selvfølgelig repræsenteret på nettet, med deres eget site inklusive nyheder og andet godt. Men! det er også muligt at downloade magasinet i en PDF-version og det kan nok være at det 64 sider lange magasin er spækket med spændende læsning. Bla. en artikel om Andy Sheppard. Derudover er der hele anmeldersektionen, hvor en lang række danske udgivelser er anmeldt: Dahl/Vinding/Riel, Makiko Hirabayashi, Anders Mogensen, Nuevotrioporteno, European Jazz Orchestra, Christian Herluf Pedersen (dansk tenorsaxofonist bosiddende i Stockholm), Susi Hyldgaard, Sinne Eeg og Lilly (som Jazznytt lidt pinligt kalder svensk).
www.jazznytt.no

Ingen kommentarer: