tirsdag, september 08, 2009

Line Kruse: Dream (Stunt)

Parisiske drømme

Hun har ikke gjort det store væsen af sig før i Danmark. Violinisten og danskeren Line Kruse har været bosat i Paris siden 1993. Hun har primært haft en karriere kørende som medlem af tango-succesen Gotan Project, der også har besøgt Danmark flere gange. Hun har kun spillet herhjemme nogle ganske få gange med sin egen musik. I 2005 udgav hun pladen Warm Waves, der ikke direkte afslørede at hun spillede i et electronica-inspireret tango-orkester.
Det er der så ikke den store tvivl om med den nye plade. Hun har som en væsentlig faktor inddraget DJ Smadj, der står for programmeringen af den elektroniske del. Han har stor erfaring med at blande electronica med akustiske instrumenter og er desuden en fabelagtig oud-spiller. Det er dog ikke en electronica-plade, hertil er der for mange fremtrædende gennemgående akustiske instrumenter. Line Kruse tager udgangspunkt i jazzen, men med inkluderingen af feks. beats, har hun lavet det mest elektroniske album jeg nogensinde har hørt fra Stunt Records.
Pladen indeholder regulære dansenumre, som Penguin parade og My house, eksperimenterende numre som Versailles, powernumre som Mozart's moment, med citater fra Mozart's musik. Line Kruse er oprindelig klassisk uddannet violinist fra musikkonservatoriet i København. Men pladen indeholder også et nummer med hitpotentiale. Piensa en mi med Gotan Project-sangerinden Veronika Silva og bandoneon-spilleren Paolo Russo er som skabt til en sen nattetime i selskab med den du elsker.
Line Kruse har lavet en original og holdbar plade der har spillet sig direkte ind i mit hjerte.
My Space: www.myspace.com/linekruse

Ingen kommentarer: