søndag, september 13, 2009

World on A String: Second outlet (Calibrated) >> Hot N Spicy: Female intuition (Calibrated)

Falgrens verden

Indenfor de sidste 2 måneder har jeg allerede skrevet om 3 nyudgivelser med jazzviolinister i hovedrollerne; Kristian Jørgensen, Svend Asmussen og senest Line Kruse. Men der er mere at trække op af den hat. Bjarke Falgren er aktuel med hele to plader.
Den første med Hot N Spicy udkom for et par måneder siden. Det er en tilbagevenden til det musikalske udgangspunkt fra 2000 hvor de, mens de gik på rytmekons opnåede stor popularitet på koncertscenerne. Svein Erik Martinsen på sang og guitar, Lars Tormod Jenset på bas og Falgren på violinen tog udgangspunkt i den swingprægede jazz med afstikkere til bla. gypsyjazz. Med smil læben og positiv udadvendt scenetække havde de fat i publikum. De fik så lyst til at prøve noget andet og kaldte sig (passende?) Pillow i en periode, hvor det jazzede blev forladt til fordel for noget mere singer/songwriter inspireret.

Uden at være alt for hårde ved dem skal de roses for at vende tilbage til det, hvor de er i særklasse. De har selv skrevet 7 af pladens 10 numre. De tre resterende er Eight days a week, Exactly like you og I've grown accustomed to her face. Pladen byder på solidt og hyggeligt håndværk med stort musikalsk overskud.
Den anden plade med Falgren er ligeledes med et band han har spillet i, i en årrække. World on a string er et musikalsk broderi af mange genrer. Balkan, irsk folkemusik, østens lyde og rytmer blandet op med bla. jazz, nordisk folkemusik. De fik i 2005 en Danish music award for bedste cross-over plade. Sjældent har cross-over været mere betegnende.
Kvartetten består udover Falgren af nogle erfarne herrer. John Sund på guitar, Ole Thiell på tabla og Morten Lundsby på bas danner fundament for bandets selvskrevne kompositioner, der som levende organiske væsener trækker vejret på måder man ikke troede var muligt.
Bonusinfo:
Hot N Spicy spiller på Jazzcup i København d. 9. oktober og på Fermaten i Herning d. 24. oktober.
John Sund er aktuel med endnu en plade til oktober, denne gang med Ayi Solomon.
My Space: www.myspace.com/hotnspicymusic
World on a string: www.worldonastring.dk

Ingen kommentarer: