tirsdag, september 08, 2009

tRIO: After the carnaval (Stunt) >> Carlos Malta e Pife Muderno/DJM Big Band/Monobloco: Live Brazil (Calibrated)

Carlos Malta i Danmark

Der er kommet to danske udgivelser indenfor kort tid, hvor den brasilianske musiker Carlos Malta medvirker. Han kommer fra Rio i Brasilien og spiller både på sopransaxofon og diverse fløjtetyper. Han regnes for at være blandt de førende i sit hjemland. Han har tidligere bla. spillet 12 år i Hermeto Pascoal's band. Herudover han har medvirket på en lang række pladeindspilninger.
Da Det Jyske Musikonservatorium flyttede ind i nye bygninger i 2007 blev det bla. fejret med en spektakulær koncert, hvor konservatoriets big band, sambagruppen Monobloco og Carlos Malta med sit band Pife Muderno stod på scenen på samme tid. Malta har i flere omgange været gæsteunderviser på konservatoriet og i samarbejde med big bandets faste dirigent og arrangør Jens Chr. Chappe Jensen.
Pladen Live Brazil er en optagelse af den koncert. Jeg forbavses over at pladen hænger så godt sammen som den gør. Chappe har arrangeret al musikken og er ikke uden skyld i at pladen fungerer så fint. Ikke nok med at der er en hulens masse musikere på scenen. Der spilles også forskellige typer brasilianske numre, som Heitor Villa-Lobos' Bachianas Brasileiras no. 5, med Malta på Wayne Shorter-lækker sopransax. Herudover er der også numre af Airto Moreira og Milton Nascimento og Lenine's funky Jack Soul Braseleiro afslutter pladen. Indenda får vi Carlos Malta's medrivende Tupyzinho.
Den er også med på næste plade med Carlos Malta. Pianisten Thomas Clausens forhold til den brasilianske har været nært og kært i mange år. Sammen med Malta og den brasilianske - men i USA-bosatte - guitarist og sanger Celia Melaheiros har han lavet trioen tRIO, der har været på flere turnéer sammen. I marts 2008 gik de i studiet sammen i Rio de Janeiro for at dokumentere deres musik. Jeg har oplevet trioen til koncert en enkelt gang i september 2007, her blev jeg noget skuffet over deres noget indadvendte stil. Men der er sket noget siden da. Trioen har udviklet sig sammen og pladen After the carnaval lever mere op til den standard som Thomas Clausen ellers kendes for. Musikken på pladen er en blanding af kompositioner fra alle tre.
Bonusinfo:
Thomas Clausen fylder 60 år og det fejres d. 5. oktober på Copenhagen Jazzhouse. Her spiller han bla. sammen med Palle Mikkelborg, Mona Larsen og både sin kvintet og trio. Desuden spiller han sammen med tRIO, der herefter tager på turné i Danmark og Tyskland, hvor de bla. kan høres i Vejen og Assens
Thomas Clausen: www.thomasclausen.com
tRIO My Space: www.myspace.com/triobrazilianjazz

Ingen kommentarer: