torsdag, november 19, 2009

Youn Sun Nah/나윤선: Voyage (ACT/Sundance)

Kælent intim og højstemt

For et par år siden havde den koreanske sangerinde Youn Sun Nah et hit i Sydkorea med pladen Memory Lane. Pladen var produceret af Niels Lan Doky der også medvirkede som pianist sammen med danske musikere. Den plade udkom aldrig herhjemme. Nu er der så kommet en opfølger, udsendt af det tyske pladeselskab Act. Endnu en gang er det velkendte musikere der er med på hendes plade.
Lars Danielsson har produceret og spiller bas, Ulf Wakenius er med på guitar, Xavier Desandre-Navarre på percussion og Mathias Eick på trompet. Det er en afdæmpet affære med en sangerinde der kan en masse med sin stemme. Hun er istand til at styre den, som det kun er få beskåret. Hun prøver en masse forskelligt, fra det kælent intime på Tom Waits' Jockey full of bourbon, til det højstemte som på hendes egen My bye.
Duonummeret Calypso blues sammen med Lars Danielsson på bassen er pladens højdepunkt. Danielsson spiller så fyldigt og følsomt at det er mere end rigeligt til at bakke Youn Sun Nah op.
Pladen er sammensat af Youn Sun Nah's egne kvalificerede numre og enkelte afstikkere, som Waits' og Gismonti's Frevo med scatsang i høj teknisk klasse.
Bonusinfo:
Youn Sun Nah tager på duotur sammen med Ulf Wakenius rundt i Europa i marts/maj 2010.
Youn Sun Nah: www.younsunnah.com

1 kommentar:

Jonas sagde ...

Jeg er en stor fan af Youn Sun Nah! Har hørt hende i et års tid nu, og det er godt at se hun virkelig er ved at slå igennem :)