tirsdag, juli 13, 2010

Food: Quiet inlet (ECM)

Cirkler 
Jazzpercussion er en særlig discplin indenfor jazzen. Ofte falder tanken på latinjazz. Men den nordiske jazz har også sine jazzpercussionister. I Danmark har vi bla. Marilyn Mazur og Lisbeth Diers som to tydelige eksempler. Fra Norge kommer Thomas Strønen, der sammen med den britiske saxofonist Iain Ballamy i over 10 år har haft gruppen Food. Frem til 2006 var bassisten Mats Eilertsen og trompetisten Arve Henriksen med - herefter har Food levet som duo med gæster. På den aktuelle plade er gæsterne Nils Petter Molvær på trompet og Christian Fennesz på guitar og electronics.
Thomas Strønens percussion, der både er akustisk og elektronisk er det fremherskende i lydbilledet. Hele tiden rytmisk, dynamisk og fremadrettet, nærmest i cirkler der kører rundt og så alligevel frem. Det akustiske og det elektroniske flyder mellem hinanden og det kan være svært at høre hvad der er hvad.
Herhjemme kender vi bla. Iain Ballamy fra det mesterlige samarbejde med Jakob Davidsen i gruppen Mangfoldighed. Med Ballamy's lange rolige toner vekslende med bla. Nils Petter Molværs trompet får vi en plade med lyrisk udfordrende musik, hvor både ambient, electronica, world og improjazz er blandt elementerne på en holdbar plade.
Bonusinfo:
Food spiller i disse dage i Indien sammen med Ravi Chary på sitar.
Thomas Strønen: www.thomasstronen.com
player.ecmrecords.com/food

Ingen kommentarer: