søndag, juli 11, 2010

Karen Segal Trio: The Mystery of life (Lilleskat Records)

Halvdansk amerikansk guitarist 
En halv dansk/halv amerikansk guitarist Karen Segal besøger i disse dage Århus under jazzfestivalen. Hun har ikke boet i Danmark siden 80'erne og boede her kun i nogle få år. Hun bor i dag i San Francisco og har lavet to plader med sin trio. Den nyeste plade The Mystery of life udkom sidste år. Det er en plade med masser af klassisk inspireret jazzguitar med smagen af bebop. Wes Montgomery og Kenny Burrell er ikke langt væk. Hun har selv skrevet al musikken, der bringer tanker om mere nutidig jazz frem. Det er moden og velovervejet musik fra en guitarist der ikke har travlt.
Der er ikke fart på musikken, der istedet åbner op for eftertænksomhed og ro. Hun bevæger sig i et balladeunivers, hvor det høres at hun har en forkærlighed for de små detaljer, der bliver nurset og får lov til at vokse frem. Jeg kommer til at tænke på Pat Metheny, når der er allermest ro på Metheny. Bassisten Perry Thoorsell er sammen med trommeslageren Alan Hall (der afløses af Ricky Carter på 3 numre) gode støtter for Segals musik. De spiller godt op til hende. Pladen er helstøbt med enkelte passende udflugter som på feks. Epiphany (aha!) hvor wah wah pedalen er kommet frem.
Bonusinfo:
Hun spiller på Klostertorv i Århus d. 11. juli kl. 19.00 og på Fairbar d. 14. juli kl. 16.00. Hun har udvidet trioen med pianisten Maya Kronfeld.
Karen Segal: karensegal.com
My Space: myspace.com/karenplaysguitar

Ingen kommentarer: