onsdag, juli 28, 2010

KortJazzNyt uge 30 2010

Sommeren har ud over det gode vejr også budt på jazz i lange baner, specielt for dem der var i København under jazzfestivalen. Men der er ikke noget der tyder på, at jazzen går af mode som livefænomen, når det bliver koldere.

På Copenhagen Jazzhouse indtager den amerikanske sangerinde Stacey Kent scenen over tre aftener fra d. 30. sept. Denne gang er det med hendes faste kvartet og det materiale som man bla. kan høre på den nye CD Raconté moi. Allerede d. 9. sept. og de følgende to aftener er saxofonisten Chris Cheek på Jazzhouse sammen med Jakob Bro Trio. Guitaristen Bro har samarbejdet med Cheek i en årrække, så der skal ikke være tvivl om, at det bliver en oplevelse af de store. Bro kommer iøvrigt igen d. 28. okt. sammen med Tomas Stanko Quintet.
www.jazzhouse.dk
På Jazzhus Montmartre er hverdagen ved at indfinde sig, efter åbningsfestivitas og jazzfestival. Det betyder nu ikke at der serveres leverpostejmadder for det sultne jazzpublikum. En hyldest til Dave Brubeck-pladen Time Out, med den suveræne Christina von Bülow i rollen som Paul Desmond kan opleves d. 5.-8. august. Den amerikanske trompetist Brian Lynch er sammen med bl.a Henrik Gunde, Jesper Bodilsen og Montmartre-trommeslageren Niclas Bardeleben d. 19-22. august. Måneden afsluttes med tre koncerter med Jeff 'Tain' Watts, der denne gang selv medbringer sine musikere, heriblandt pianisten Dave Kikoski.
www.jazzhusmontmartre.dk
Den danske bassist Jasper Høiby er landet på forsiden af august-nummeret af det førende britiske jazzmagasin Jazzwise. Som leder af trioen Phronesis står han foran trommeslageren Anton Eger og pianisten Ivo Neame. Trioens tredje udspil hedder Alive. Jazzwise-redaktøren Jon Newey kalder trioen "The most exciting and imaginative piano trio since EST".
Høiby er uddannet fra The Royal Academy of Music i London i 2004 og har brugt tiden på at skabe sig en musikkarriere der. Jazzkamikaze-trommeslageren Anton Eger er normalt medlem af trioen og har medvirket på de to foregående albums, men er på den aktuelle plade afløst af Mark Guiliana
.

Der bliver trukket hårde veksler på Miles Davis-fans' pengepunge. Det er jo ikke noget nyt - med det bagkatalog der findes. Det må være noget nemmere at samle på Elmo Hope udgivelser. Til september kommer der en af den slags bokse, der får mig bragt ud i overvejelser om at familien skal undvære maden i et par måneder for at få råd. Sidst var det alle Miles Davis' regulære Columbia-udgivelser der blev samlet i en boks. Nu samles de 8 boks-sæt med studio-sessions fra 50'erne til 70'erne som Columbia har udgivet i en boks - i alt 43 CD'er. Boksen er en kopi af Miles Davis' trompetkasse. Der medfølger derudover en kopi af Davis' 'Gustat' Heim 2 mundstykke, en T-shirt, et Miles Davis' litografi etc.
Boksen går fra Miles Davis & John Coltrane: The Complete Columbia Recordings 1955-1961 til The Complete On The Corner Sessions. Den koster med dagens dollars-kurs 6942 kr. Boksen udkommer d. 14. september og der er "kun" 2000 eksemplarer.
Gad vide om man kan få et anmeldereksemplar? - Jeg skal nok skrive pænt den ;-)
geniusofmilesdavis.com

D. 13. september fylder ikonet og den største danske jazztrommeslager - ever - Alex Riel 70 år. Det skal selvfølgelig fejres. Fra d. 6. september til og med d. 12. september er der ifølge Riels Myspace 70th Birthday Celebration i København. Der står ikke noget om hvor det præcist kommer til at foregå. Men Jazzhus Montmartre er vist et meget godt bud.
www.myspace.com/alexriel

Der er en ny plade på vej med Chris Minh Doky. På albummet Scenes from a dream er han i selskab med Larry Goldings, Peter Erskine og Vince Mendoza med The Metropole Orchestra.
Han er hele den første halvdel af oktober på turné i Danmark med The Nomads, der består af Dave Weckl, George Whitty og Dean Brown.
www.doky.com

1 kommentar:

Morten Lund sagde ...

Hej Niels....

Det er Anton, der er på Jazzwise billedet !;)