torsdag, januar 05, 2012

KortJazzNyt Uge 1 2012

Swinging Europe søsatte i efteråret talentprojektet Underground. Under kunstnerisk ledelse af Lars Greve (fra Girls in Airports) og Chappe (leder af Blood, Sweat, Drum'n'Bass Big Band) bliver en række jyske musikskoletalenter udfordret og inspireret med jazz og improvisation. Musikerne er i alderen 12-17 år.
ug2011.blogspot.com/2012/01/unge-gav-den-gas-med-jazz.html

Danske jazzudgivelser dukker - ikke overraskende - op på flere udenlandske Årets bedste lister. Det interessante er at det er forskellige plader der er favoritter rundt omkring. På amerikanske Jazzwrap.blogspot.com er der adskillige danske udgivelser med på års listen. Ganske vist er Tomasz Licak og Artur Tuznik polske men det ændrer ikke på det faktum at de har gået på konservatoriet i Odense og har udgivet deres plade på det danske selskab Blackout, samt at danske Andreas Lang og Anders Mogensen medvirker på albummet.
Jazzwrap har også forelsket sig i den tredjedel danske trio Equilibrium (med Mikkel Ploug) og deres nyeste udgivelse. De skriver: "Simply put, Walking Voices is one of the most beautiful records you'll hear all year." Så kan det vist ikke siges mere præcist.
På samme liste finder vi også Anne Mette Iversens Milo songs, Kevin Brow's Dolls & guns og Lars Fiil's Reconsideration.
Men det allermest bemærkelsesværdige er denne kommentar som Jakob Bro's Time får med på vejen: "I fell in love with Time minutes after it finished. Jakob Bro has circled himself with great musicians who effortless craft his material into something special. With Time, Jakob Bro should be on the radar of many jazz fans in 2012. He has grown as a leader, composer and performer. The pieces on this session has stuck with in short time of its release in November. That's why I have named Time as my album of year. Highly Recommended." Et stort tillykke til Jakob herfra. På bloggen er der iøvrigt også et lille interview med Jakob.

Fredrik Lundin satte lillejuleaften gang i en vanvitttigt spændende debat på jazzblog.dk
Han skriver bla. om hvad der lægger til grund for de valg man tager som musiker. Hvorfor har man valgt den kunstneriske vej, man har? Hvordan brander man sig som musiker? Følg selv med. Der er indlæg fra bla. pianisten Søren Møller, saxofonisterne Thomas Agergård og Thomas Hass, Carsten Dahl og mange andre.
jazzblog.dk/fredrik-lundin-mig-og-alle-hestene.html

Six City Stompers og Jazz Five spiller ved danseforeningen Swing Shoes minifestival New Orleans New Year Jazz Event på Operaen på Christiania d. 13. jan. Målet er at tiltrække et yngre publikum med unge orkestre. Planen er at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.
facebook.com/events/324989237520268

Chris Minh Doky & The Nomads er på turné på den amerikanske vestkyst, hvor de spiller fra d. 17. januar til d. 21. januar. De starter med to jobs i Seattle og rykker så til Los Angeles, hvor tre jobs venter. Samme band kan opleves i Danmark til efteråret.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej
Vil bare lige fortælle at Admiral Awesome og Fusk er at finde på en picks of 2011 liste fra den engelske jazzradio : Jazztoday Cambridge 105

her er et link om man skulle være interesseret...

http://jazztoday-cambridge105.blogspot.com