tirsdag, april 02, 2013

Kjeld Lauritsen: In The Zone (Music Mecca)


Uuuuh, hvor kan det hele da nogle gange være så dejligt ukompliceret....på den fede måde! Orgel, trommer og guitar og så ind i zonen...nogle vil kalde den The Comfort Zone. Kjeld Lauritsen kalder det bare The Zone. The Comfort Zone er der hvor et menneske befinder sig i et angst-neutralt leje. Man udsætter ikke sig selv for nye udfordringer. I psykologien er det ikke nødvendigvis noget positivt at befinde sig i The Comfort Zone. Der vendes tilbage til et uhensigtsmæssigt mønster præget af genkendelighed og regression. Hvis man er narkoman vil man ikke rives ud af stoffernes "Comfort Zone". Når det så i stedet drejer sig om en gammel afhægighed af Booker T & The MG's og Jimmy Smith, er det end ikke i psykologiens verden en usund Zone. Tværtimod!

Kjeld Lauritsen er om nogen Hammond-orglets frontkæmper her til lands. Det er kun 2 måneder siden, at jeg anmeldte hans næst-nyeste album, hvor han spiller klassisk jazz sammen med den islandske alt-saxofonist Sigurdur Flosason. Nu gælder det så souljazz, grooves, rhythm'n'blues, gospel og god sjat New Orleans funk. Sammen med hans mangeårige musikalske makker, guitaristen Per Gade og trommeslageren Søren Frost har Kjeld Lauritsen skabt en effekltiv trio der spiller musik der sender os direkte ind i zonen. Der er Lauritsens balladehyldest til Dr. Lonnie Smith, Lonnie's Lullabye. Der er Gades festbombe The Cannonball. Sammen med velkendte numre som I cover the waterfront, I only have eyes for you og The nearness for of you har Lauritsen lavet en god samling musik. De to sidstnævnte numre har ligesom nummeret Warning fået vokal af den svenske sangerinde Almaz yebio, der giver nogle fine afbræk. Per Gade's genkendelige og elegante jazzguitar er i særklasse. Søren Frost høres ikke så ofte i jazzsammenhænge (udover i DR Big Band). Han spiller funked, jazzed og grooved out fedt.
In the Zone er driftsikker Hammondjazz af den gode slags. Jeg har en svaghed for Kjeld Lauritsens Hammond-orgel. Svagheden er ikke blevet mindre efter, at denne plade landede hjemme hos mig.
Bonusinfo:
Den udkommer både som CD og LP.

Ingen kommentarer: