onsdag, april 17, 2013

Søren Dahl Jeppesen: Pipe Dreams (Dog Day Music/Gateway) CD/LP/Download


Det er kun tre år siden, at debutpladen Route One med guitaristen Søren Dahl Jeppesen kom. Et flot album, der lancerede Jeppesens samarbejde med den islandske saxofonist Oskar Gudjonsson. Det blev udbygget med den opfølgende plade Red sky fra 2011, hvor Gudjonsson og Jeppesen havde spillet flere koncerter sammen og dermed var rykket tættere sammen. Jeg havde pladen med på listen over årets bedste albums i 2011.

Nu har Søren Dahl Jeppesen atter været i studiet med den islandske saxofonist. Der er sket store ting på de tre år. De er gået fra et univers ikke ulig Jakob Bros flydende jazzlandskaber, på Route One, hvor Bro også var med og fungerede som en slags mentor. Toeren Red Sky var en konsolidering af makkerskabet Dahl Jeppesen og Gudjonsson. Der kom mere substans og fasthed i musikken. Med Pipe Dreams tager Dahl Jeppsen endnu et skridt med guitaren. Der er kommet mere melodi på. Det er nummeret Drifting et godt eksempel på. Søren Dahl Jeppesen har et mere fast greb om musikken og guitaren. Oskar Gudjonsson's magiske og søvninge saxofontone passer perfekt ind i den musikalske verden som Dahl Jeppesen har skabt. 

Det er drønbehagelig musik, der fungerer godt som soundtrack til hverdagen. Med tilføjelsen af pianisten Simon Toldam i selskabet er der kommet en mere fyldig klang på musikken. Klaus Nørgaard på bas og Jakob Høyer på trommer er atter med. Desuden er tilføjet strygere arrangeret af Bjarke Falgren. Der er sket meget siden Søren Dahl Jeppesen dukkede op i min bevidsthed via gruppen Pauseland. Alligevel er der kendetegn der går igen. Dahl Jeppesen er sin egen og han tør tro på det. Det er beundringsværdigt at han fortsætter det gode samarbejde med Gudjonsson på endnu et album. Beundringsværdigt fordi mange danske jazzmusikere altid er på vej videre og ikke får videreudviklet det de oprindeligt startede med og tror allermest på.
Bonusinfo:
Pladen udgives d. 20. april. De spiller d. 23. april på Jazzhouse, d. 24. april på Aarhus Studenterhus og d. 26. april på Buddhas Jazzklub i Hillerød.

Ingen kommentarer: