fredag, april 19, 2013

KortJazzNyt uge 16 2013


Det er indtil nu gået Danmarks næse forbi, at der er noget der hedder International Jazz Day. Nu blæser Georgina Mongoya Høgsholm via projektet Jazz as a verb liv i fejringen af jazzen. Det sker d. 30. april i Rundetårn i København. Her giver et eksklusivt lineup med Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur, Ane Trolle, Lennart Ginman, Nikolaj Hess og Uffe Savery koncert. Inden da vil professor i jazz og ledelse Harald Knudsen fra Universitetet i Agder, Norge tale med musikerne om hvordan vi bliver klogere på innovation, organisering og omstillingsparathed; Som musiker – og som menneske.
Georgina har lavet et stort forarbejde og har bl.a. talt med George Duke via Skype om, hvorfor jazzen også skal fejres i Danmark.

JazzDanmark inviterer atter en gang til Summer Session på Vallekilde Højskole. Der en genganger blandt underviserne fra sidste år. Joe Lovano kommer igen. Han tager selvfølgelig konen og sangerinden Judi Silvano med igen til det vestsjællandske, hvor han sidste år spredte gode musikalske og menneskelige vibes. Det er Hess-brødrene Nikolaj og Mikkel, der sammen med deres mangeårige musikalske legekammerat Anders "AC" Christensen har skabt kontakten til lærerne. Fela Kuti-trommeslageren og afrobeatlegendenTony Allen er også på lærerholdet. Guitaristen Kurt Rosenwinkel har inspireret mange jazzguitarister, er der sørme også sammen med Dave Douglas, Aaron Parks, Becca Stevens og Omer Avital. Er du jazzmusiker og vil du gerne med, er ansøgningsfristen d. 27. maj.
Jeg er endnu en gang inviteret til jazzens maskinrum, der løber af stabelen d. 4. august til 11. august.

Benjamin Koppel laver igen i år Summerjazz i Valby i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival. 26 koncerter med danske og internationale kunstnere skal nok få den danske sommer til at syde i Valby. Der er den amerikanske gruppe The Cookers med Billy Harper og Billy Hart, der er mezzosopransaxmøde med Joe Lovano og Benjamin Koppel, der far/søn møde mellem Anders og Benjamin Koppel og Jonathan og John Blake og meget meget mere.

Ingen kommentarer: