lørdag, april 20, 2013

SVIN: Secretly We Are Gay (Mom eat Dad Records) EP/Download


Så er brutaljazzens danske mestre tilbage! En EP fortæller at SVIN er larmende i allerhøjeste grad som de plejer. Med et tungt beat indleder de EP'en med nummeret Glatnakke. Den starter ud i et heavyrocket gear, for så fuldstændig at miste orienteringen og gå ungdommeligt fri af rytmen. De kalder pladen for Secretly We Are Gay eller S.W.A.G. SVIN er også et overraskelsernes band. Efter at Glatnakke har flænset ørene, lander bandet med det Arvo Pärt-lignende indslag Fasanens død. Flydende guitar og svævende saxofon. Med How deep is your love er de atter tilbage på svinestien. Buldrende og alligevel med en saxofon der flyder ovenpå.

De fire musikere, Henrik Pultz Melbye på saxofon, Lars Bech Pilgaard på guitar, Magnus Bak på march-baryton og Thomas Eiler på trommer har et godt tag på, at blande rockens enkle rytmer med jazzens dejlige besynderligheder. 

SVIN er et bragende, originalt og medrivende bud på vild rocket jazz anno 2013. Jeg elsker SVIN - både dem der kan spises og dem der kan spille. 

Ingen kommentarer: