søndag, november 29, 2015

Thomas Albæk Jakobsen’s Flux: Voyager (Fluxmusic) LP

Der er ikke så mange aktive jazzmusikere, der gør opmærksom på sig selv via pladeudgivelser, der bor i det nordjyske. Hammondbetvingeren fra Tversted, Niels Ole Sørensen og trommeslageren og bandleaderen Thomas Albæk Jakobsen er de gode undtagelser. Der er gået næsten 3 år siden Thomas Albæk Jakobsen sidst var aktuel med projektet Flux. Han benytter sig af de samme musikere igen på den nye udgivelse Voyager, der både udkommer på digitale tjenester, CD og LP. Jeg har været så heldig at være i besiddelse af et testpres af sidstnævnte i et par måneder. 

Thomas Albæk Jakobsens ambitiøse tilgang til materialet lykkedes til fulde med den nye plade. Der er endda tidspunkter, hvor jeg som lytter totalt må overgive mig af begejstring. Der er nummeret Bricks, hvor Albæk ganske frimodigt har lagt nogle synth landskaber ned under musikken, mens han selv på trommerne ruller effekter ud og stadig holder fokus på beatet. Der er et nummer som Long Johns, hvor Ole Visby kommer i fokus på saxofonen. Et roligt nummer, der passende lukker pladen ned. Det er en plade der på mange måder er et godt bud på nutidig jazz, der tager afsæt i samspillet mellem fem musikere, der hver især byder ind med noget personligt til projektet. Søren Møller - der er ny mand i Flux - spiller både piano og Rhodes. Visby har udover saxofonen også taget klarinetten og basklarinetten med. Kenneth Dahl Knudsen - der her er fanget i en af de få perioder, hvor han er i Danmark - demonstrerer sit store talent på bassen. Den sidste er guitaristen Michael Møller Porsborg, der er et mere ubeskrevet blad. 

Thomas Albæk Jakobsen’s Flux fungerer godt sammen og giver hinanden god musik at arbejde med. Pladen Voyager er anbefalelsesværdig. Det er en af den slags plader, der stille og roligt vokser for hver gennemlytning. Jeg er både fornøjet og tilfreds.

Ingen kommentarer: