mandag, april 18, 2016

I Think You’re Awesome: Books Live (Jaeger Community Music) >> I Think You’re Awesome: Books (Jaeger Community Music)

De udgiver to plader på en gang. En live og en studie. De syv kompositioner på begge plader er de samme. I Think You’re Awesome er et band, hvor medlemmerne er børn af 90'erne. De har et frit og ubundet forhold til jazzen. De kalder deres musik for indiejazz. Det kan både relatere til en inspiration fra indiemusikken, men også en uafhængighed af jazzens dogmer og regler. I Think You're Awesome indeholder tilpas mange dele fra rocken - bl.a. rytmerne - til at man også kunne kalde det for instrumentalrock. Det er til gengæld ikke den jazzrock som kendes fra 70'erne, hvor en af hovedbestanddelene var massive guitarsoloer der kunne vare en hel LP-side. 

I Think You're Awesome er et band med et samlet udtryk. Det er bassisten Jens Mikkel Madsen står bag projektet. Det er ham der har skrevet musikken. Det er også ham der har inviteret musikerne fra I Think You're Awesome hjem i sine forældres stue, hvor Books Live er indspillet. Et barndomshjems rammer kan give ro og tryghed. det får paraderne til at falde. Det er den tryghed som Jens Mikkel har kanaliseret over i bandet. En tryghed der er base for at bandet bliver et stærkt kollektiv. Et kollektiv hvor alle instrumenterne arbejder sammen og er afhængige af hinanden.

I Think You're Awesome's debutplade fra 2014 var en god start, der efterlod et håb om, at det ikke var det sidste vi havde hørt til dem. Med de to nye udgivelser indtager I Think You’re Awesome en ny position og endnu stærkere position i dansk jazz. De træder ind på det samme område som Ibrahim Electric og Girls in Airports. Jazz der henvender sig langt ud over jazzens rækker. Jazz der kan lyttes til uden, at tilhørerne nødvendigvis identificerer musikken som jazz. Jens Mikkel har særlig evne til at skrue enkle melodier sammen. Det Er Allerede Sommer er et popnummer, der spreder glæde og positivitet. No. 5 With A Bullet er i et filmisk og eftertænksomt univers.

Jens Mikkel omgiver sig med Alex Jønsson (guitar) og Andreas Skamby (trommmer) som han også spiller med i Jønssons trio og i den norske sangerinde Live Foyn Friis’ trio. Desuden medvirker Morten Kærup (guitar, banjo), Frej Lesner (percussion) og Lars Fiil (keys på Live) og Kasper Staub (keys på studie). Studiedelen blev indspillet over to omgange i november 2014 og februar 2015, mens livedelen blev indspillet i august 2015. People Who Love Each Other er gået fra at være et bandnummer på studiepladen til at være bassolo på livepladen. Andre numre er blevet løsere i tiden mellem studie og livedelen, mens der også er sket nogle opstramninger nogle steder.

Jens Mikkel og I Think You’re Awesome er The Next Big Thing i dansk jazz! Books og Books Live er en dobbeltudgivelse der allerede nu tenderer til at blive en af årets helt store udgivelser. I Think You’re Awesome får de største anbefalinger herfra. 

Ingen kommentarer: