onsdag, april 20, 2016

Alon Yavnai & Jesper Riis: Reconnect (Gateway)

Trompetisten Jesper Riis har vi ikke hørt på plade i eget navn i over 15 år. Han er primært kendt for sit arbejde med big bands - både som musiker og arrangør. Derfor er det en overraskelse, når han så endelig kommer med en ny plade. Han har nemlig valgt  at lave en duoplade. Sammen med den israelske pianist Alon Yavnai har han lavet albummet Reconnect. Det er det de gør med albummet. De genoptager forbindelsen.

De mødtes for 22 år siden i Miami, hvor de begge studerede. For 1½ år siden mødste de igen i New York. Nu har de atter fundet sammen om et projekt. To af pladens numre er rene improvisationer. Numre hvor de spiller sig ind på hinanden. Det er ret vildt og betagende at høre hvordan to ungdomsvenner finder sammen igen i et fælles sprog. Nu er det to modne musikere, der tager næring af hinanden. 

Riis har skrevet 5 af pladens numre og Yavnai har taget sig af 3. Riis’ kompositioner Competa #2 og Certain Standards er to gode uptempo sager. Riis fylder godt op, mens Yavnai fylder på i rytme. Det er dialog mellem to intelligente musikere. Der er blevet plads til flere rolige ballader, hvor Riis’ Face Love skal fremhæves. Han rolige trompetspil er en sand nydelse. 

Ingen kommentarer: