fredag, april 08, 2016

Niclas Knudsen: Guitar Inferno (Gateway)

Niclas Knudsen går nye veje med albummet Guitar inferno. Det er selvfølgelig fortsat guitaren der er i centrum. Men det er noget andet end det han præsenterede på Radio Timbuktu i 2014. Dengang var Afrika det musikalske udgangspunkt for Knudsen, noget han også ofte har dyrket i Ibrahim Electric. Han starter også den nye plade i Afrika med Niafunke. Men så tager det en uventet og ikke mindst fed drejning på andet nummmer. Winter er rendyrket Morricone stemning med fløjteri, akustisk guitar og twangy guitar. 

Niclas Knudsen bruger Guitar Inferno til at komme omkring i guitarens verden. Han er en musikalsk svamp, der har opsamlet filmiske udtryk og stemninger, som han får omsat til en spændende og afvekslende plade. Han har bl.a. lavet en ny udgave af nummeret Brothers of Utopia, som Ibrahim Electric spillede på pladen af samme navn. Her bruger Knudsen uhæmmet og meget vellykket en talk box, hvor han via guitaren manipulerer med lyden af stemmen. Det lyder pissefedt! 

Niclas Knudsen er en guitarnørd, der på pladen både spiller på en indisk guitar mohan veena, en cubansk guitar tres, en Weissenborn Hawaii guitar udover alm. guitar, bas og glockenspiel. Den eneste anden musiker som han har haft inde over pladen er trommeslageren Mads Andersen, samt Morten Nørby der fløjter på Winter. 

Der er nordisk, indiske, afrikanske og amerikanske stemninger spredt ud over pladen. Niclas Knudsen har på trods af de mange inspirationskidler formået at lave en sammenhængende plade der også er meget anbefalelsesværdig.

Ingen kommentarer: