fredag, april 14, 2017

Allan Mortensen & Jens Jefsen Trio: With you in mind (Gateway)

Han er en legende. En sanger som har prøvet lidt af hvert i løbet af karrieren. En karriere der startede i Århus i Holger Laumans Tears, der første ham over i kultbandet Midnight Sun. Herefter stod den på musical med Jesus Christ Superstar og dansk top med Musikalske Venner. At det herefter blev Tyskland og disco var ikke det bedste valg.

Det førte heller ikke nogen vegne. Så han tog hjem og deltog i Melodi Grand Prix. Jeg blev vild med ham i forbindelse med Voldsom Volvo fra TV-programmet Sonny Soufflé og ikke mindst som forsanger i 2nd line Funkomagic Orchestra, hvor soul og funk var i højsædet.

Nu er han efter næsten 50 år, genforenet med Jens Jefsen, der var bassist i Tears. De har allerede spillet sammen i et par år ved koncerter. Nu er der så kommet et fuldlængde album. Jens Jefsen er i selskab med spitzenklasse musikere, Anders Rose på tangenter og Søren Frost på trommer. De skaber et solidt fundament for Mortensen og den buket af sange, han har plukket i vejkanten. 

Pladen er ligesom Allan Mortensens karriere. En blandet omgang. Han har valgt en række selvskrevne sager, hvor der både synges på dansk og engelsk. Pladen åbner med Allen Toussaint’s With You in mind, hvor han synger duet med datteren Veronica Mortensen. Pladens bedste skæring er uden tvivl Anders Widmarks To open up my heart, hvor Palle Mikkelborg medvirker på gæstetrompet. I øvrigt dukker saxofonisten Samuel Hejslet også op et par gange med en veloplagt saxofon. 

Pladen lukker ned med soulklassikeren Knock on wood, der har fået et godt jazzet arrangement. Nummeret er også med til, at vise noget af det skrøbelige ved pladen. Allan Mortensen kan godt synge. Det virker på den anden side også som om han presser sig selv for meget rent stemmemæssigt. Mindre Voldsom Volvo og mere natklubjazz ville have gjort godt.
Bonusinfo:
Det er Carsten Dahl der har lavet billedet på pladens cover.

Ingen kommentarer: