lørdag, april 08, 2017

Henrik Pultz Melbye: Frogs//Toads (Insula Jazz) kassettebånd >> The Hum: 100 % Ungentrified Improv (Passive/Aggressive) kassettebånd

Solosax på kassettebånd... Jeg siger det bare, det er ikke for jazzpattebørn. Henrik Pultz Melbye har udgivet båndet Frogs//Toads, hvor han sætter tenorsaxen på kanten. Han starter ud i et næsten ambient lydmilljø der går over i det småhidsige. Så kommer der knald på, hvor efter han går ned med saxen - det sker over 2 båndsider.

Hvis man kender Henrik Pultz Melbye fra den fortrinlige trioplade, han udgav sidste år eller fra avant-et-eller-andet kvartetten SVIN, så er dette bånd et spændende og udvidende bekendtskab. Han afsøger saxofonens muligheder med minimalistiske tonemalerier og klangvridende spændinger. Det er udfordrende, afvekslende og spændende. 

Samtidigt er der også kommet et bånd med improkvartetten The Hum. Her er Henrik Pultz Melbye sammen med Henrik Olsson på guitar, Nicolai Kaas Claesson på bas og Rune Lohse på trommer. De spiller improv, hvor de tager nogle jazzavantgardistiske spadestik ned i genrer som industrial og noise. Det er rustent og næsten gået i opløsning. De har et kollektivt greb om musikken, der får den til at knistre. Musikken er allerede udgivet på en hjemmeside, hvor Tina Damsgaard har lavet visuals til musikken. På hjemmesiden kommer numrene op i tilfældig rækkefølge.
Begge kassettebånd er værd at bruge tid på. Det er eksperimenterende som bare…og det er velspillet og spændende hele vejen.

Ingen kommentarer: