tirsdag, april 25, 2017

Nikolaj Bentzon Trio: Tonesmith (Do It Again Records)

Fra slutfirserne og frem til en gang i halvfemserne havde Nikolaj Bentzon en trio med Thomas Ovesen på bas og Jonas Johansen på trommer. De høstede stor succes. Her efter blev der mere stille om Bentzon i regulær triosammenhæng, han har lavet et par vokalplader med Signe Juhl indenfor den senere år. Han lavede desuden for et par siden en liveplade med trio fra Montmartre. På den nye plade har han atter samlet en trio, Han er han sammen med Daniel Franck på bas og Espen Laub von Liljenskjold på trommer.

Den ene halvdel A Night On The Town er ramasjangpladen ,mens den anden A night At Home er balladepladen. Det er en god og brugbar idé. Bentzon forholder sig til, at der er nogen der bruger musikken. Her kan man så selv vælge om det skal være den højlydte jazz, hvor det bliver groovy og festligt eller om det skal være den rolige, hvor der hældes en eftertænksom whisky op i glasset i en sen aftentime.

Nikolaj Bentzon kommer ud af en tradition, hvor præcision af den kirurgknivskarpe slags er et gode. Det kan måske blive for meget for nogle. Nikolaj Bentzon er konsekvent i sin stil. Der er ingen tøven i spillet. Det fornemmes ret tydeligt at det er musik der kommer fra hjertet. Bentzon er på hjemmebane i den jazzverden der kaldes mainstreamjazzen, der hvor de blå toner er mange. Balladepladen har været en favorit med det samme. Velplaceret og velspillet jazz til dagligdagen.

Ingen kommentarer: