søndag, maj 28, 2017

Alda Magna: Traces of time (Tutl)

Den færøske jazzgruppe Alda Magna er nu aktuelle med deres tredje udspil. Alle medlemmer bor på Færøerne. Danske Kim Kristensen på piano, synth og fløjte er sammen med færingerne Rògvi á Rógvu på trommer og percussion, Arnold Ludvig på bas og Leivur Thomsen på guitar. Den nordatlantiske gruppe tager udgangspunkt i at de bor på en øgruppe, hvor vind og vejr sætter dybe spor. Ikke bare i naturen men også i sjæl og hjerte. 

Pladen er et ambitiøst udspil, hvor der er højt til loftet. Så højt til loftet, at selv om man bor på en ø, hvor blæst, storm, dis og tåge er en del af det mentale baghave, så kan man sagtens tage en musikalsk afstikker til Afrika, som de gør på første del af pladens titelværk Traces of time. Det sker efter at kvartetten allerede har været omkring fusionsjazzen. Det er en af årsagerne til, at Alda Magnas plade lykkes så godt. 

På anden del af pladen, Traces of time part 4-7 arbejder bandet med kollektivt frembragte fladestrukturer. Klang, tone, rytme og melodi væver sig ind og ud mellem hinanden. Det er blevet til undrende smuk og fabulerende skæv musik, der dier ved nordatlantens yppigheder mens tankerne søger rundt i jordens afkroge, hvor Alda Magna finder musikalsk næring. Kan anbefales jazzlyttere, der gerne vil høre fusion, jazzrock og jazz med nordisk klang.

Ingen kommentarer: