torsdag, maj 04, 2017

Live Foyn Friis with Aarhus Jazz Orchestra (DME) LP

På den norske sangerinde Live Foyn Friis’ fjerde er hun sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Byen hvor hun mødte Jens Mikkel Madsen og Alex Jønsson som hun lavede debutpladen Joy Visible sammen med for over 6 år siden. Siden er der kommet et par plader mere med hende. Sammen med Aarhus Jazz Orchestra præsenterer Live Foyn Friis os for både gamle kendinge og nye overraskelser. Den første kommer som første nummer, hvor hun synger på norsk. Hjemkomst er et nummer der får mig til at ønske, at hun laver mere på norsk. Sailing er en gammel kending og favorit, der ligesom Running Heart, Time Goes to slow og My Anchor får nyt liv sammen med big bandet.

Aarhus Jazz Orchestra har i de senere år lavet nogle spændende samarbejder med f.eks. Jakob Buchanan og Lars Møller der har været med til, at manifestere at smilets by har et big band der tager chancer og får noget vitalt kunstnerisk ud af det. Det sker også her, hvor de måske ikke presses til det yderste, ud fra et spørgsmål om tekniske spidsfindigheder. Til gengæld leverer de et usvigeligt sikkert backup med Jesper Riis’ arrangementer af Live Foyn Friis’ musik. 

Big Bandet er udvidet med Live’s trio, Jens Mikkel, Alex og Andreas Skamby på trommer. Der er dobbelt op på trommerne, hvor Aarhus Jazz Orchestra (Klüvers Big Band) veteranen Morten Lund sammen med Skamby leverer et forrygende lækkert dynamisk og organisk groove. 

Live Foyn Friis bevæger sig på pladen elegant i feltet mellem indiepop, singer-songwriter og big band jazz. Er du allerede sporet godt ind på Live Foyn Friis er pladen uomgængelig. I øvrigt lukker pladen ned med Mermaid Song, hvor big bandet holder fri. Alex Jønsson serverer fed guitar og Jens Mikkel Madsen er på bassen. En ring sluttes i det århusianske, hvor Live vender tilbage til udgangspunktet.

Ingen kommentarer: