onsdag, marts 21, 2018

Lars Møller & Aarhus Jazz Orchestra: Glow of Benares (Dacapo) CD/DL/stream

I over 25 år har den danske saxofonist Lars Møller beskæftiget sig med indisk musik. Den foreløbige kulmination på den fascination møder vi på albummet Glow of Benares, hvor han med hjælp fra Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester aka. The Danish Sinfoniettea og de to indiske musikere Kala Ramnath (violin) og Abhijit Banerjee (tablas) får levendegjort musikken. 

Albummet åbner med titelnummeret, der også er pladens hovednummer. Det er Lars Møllers musikalske fremstilling af den rødlige eftermiddagsglød og stemning der er ved Ganges flodens bredder, hvor mangfoldigheden mødes. Udgangspunktet for nummeret er en Raga Shree.

På imponerende vis blander Lars Møller klassisk, jazz og indisk musik på helt naturlig vis. På Indian Skies vender Møller tilbage til nummeret Blue Skies in Kamchatka fra 1997-albummet Colours. Det er Jesper Riis der har arrangeret den nye version, hvor Adam Rapa leverer en god solo. Pladens længste nummer Funky Jog skaber en forbindelse med nordisk og indisk musik. Indian Train Ride er en sydende folkloristisk fest, hvor Hans Ulriks tenorsax og Kala Ramnaths violin folder sig ud. Albummet lukker ned med Mumbai Footprints, der er inspireret af Wayne Shorters Footprints, der altid har fulgt Lars Møller. Her er guitaristen Thor Møller og tablasspilleren Abhijit Banerjee i en medrivende dialog i starten af nummeret. Det er en flot finale på et album, der godt kan kategoriseres som Lars Møller mest ambitiøse udspil indtil videre i en ellers omfattende karriere. 

Ingen kommentarer: