fredag, marts 23, 2018

Uffe Steen Trio + Vestbo Trio: Doppler effect (Dog Hound Records) LP/CD/DL/stream

Det her er ikke en jazzplade. Det er en plade med to guitarister der også kan spille jazz. Det er to guitarister der både har jazz, blues, rock, roots og folk med i baggagen og bruger det som de har lyst til. Det her er en plade til dem, der gerne vil høre exceptionel dansk guitarspil i verdensklasse med superlyd.

Den århusianske guitarist Uffe Steen er en legende indenfor dansk musik. Han har siden 70'erne spillet i et hav af konstellationer. Desuden har han undervist en masse guitarister på konservatoriet i Aarhus. Det gælder bl.a. Michael Vestbo der med Vestbo Trio har lavet 2 gode albums. På dette album kombineres kræfterne. Uffe Steen stiller med sin trio bestående af Thomas Sejthen på bas og Jesper Bo på trommer, mens Michael Vestbo har Jesper Smalbro på bas og Eddi Jarl på trommer med. Albummet er en liveindspilning fra Atlas i Aarhus, med tre numre med Uffe Steen Trio, fire numre med Vestbo Trio, tre numre med begge trioer og en enkelt, bare med Uffe Steen og Michael Vestbo. 

Der er genvalg til flere af de gode numre fra Vestbo Trios 2 plader. På den bil-venlige Whitewall Tires mødes trioerne på forrygende vis. Det er musik der både kan spilles i den åbne Corvette fra 1965 og i den lukkede Suzuki Liana fra 2004. Der er det tunge åbningsnummer Cast in stone, hvor Steen og Vestbo ikke krydser klinger, men i stedet mødes i en lækker el-guitar-duet. Fornøjelsen ved denne unikke plade er, at høre 6 musikere der hver især har noget særligt at byde ind med. Her er både noget til guitar-connoisseurs, lyd-fetichister og dem der bare synes at det er fedt med velspillet og afbalanceret musik.

LP’en og for såvidt også CD’en kommer i en flot grafisk indpakning, der sætter en tyk streg under, hvorfor det er værd at købe musik i den fysiske udgave, fremfor bare at streame musikken. 
https://uffesteen.bandcamp.com/

Ingen kommentarer: