tirsdag, marts 06, 2018

Søren Sko & Benjamin Koppel: On Cole (Cowbell) CD/DL/stream

For et par uger siden spillede han en række koncerter sammen med D-A-D musikerne Jacob Binzer og Laust Sonne. Nu er turen kommet til endnu et koryfæ fra den danske rockscene. Benjamin Koppel er gået sammen Søren Sko om, at fortolke en række sange fra Nat King Coles repertoire. Noget som amerikanske Gregory Porter også har gjort på sit seneste og ikke særligt vellykkede album. 

Sko og Koppel er sammen med Jesper Bodilsen på bas, Morten Lund på trommer og den islandske legende Eythor Gunnarsson på piano. Det fungerer langt bedre end hos Porter. For det første så hygger de sig med at spille musikken og det kan høres. Lytterne bliver budt indenfor.  Sweet Lorraine og Let there be love er numre som jeg har hørt utallige gange med Nat King Cole. Når jeg hører dem med Sko og Koppel bliver jeg pleaset med genkendeligheden. 

Pladens særkende og kvalitet er den dialog som Koppel og Sko fører. Koppels altsaxlicks passer perfekt i samtalen med Sko. De mødes på et ligeværdig plan, hvor de støtter godt op om hinanden og fremmer de gode sider. 

På A Nightinngale sang in Berkeley Square er Søren Sko ikke langt fra eksempelvis Curtis Stigers, hvilket er en kæmpekvalitet. Sko kan ligesom Stigers også synge jazz og bevare sin person i fremførelsen. On Cole er en vellykket plade, der gerne skal akkompagneres af en åben pejs, et glas whisky og selskab af den du elsker.

Ingen kommentarer: