lørdag, april 14, 2018

August Rosenbaum: Rasa (Tambourhinoceros) LP/DL/stream

Det er kun nogle få måneder siden, at August Rosenbaum udgav albummet Vista der høstede en masse anmelderros. Nu er han allerede klar med en opfølger, der placerer sig som en naturlig forlængelse af Vista. På albummet præsenterer Rosenbaum på solopiano 5 numre fra Vista albummet og et enkelt nyt nummer. 

Musikken blev indspillet i Los Angeles efter en uges indspilninger af musikken til Vista med band. Rosenbaum satte sig ved flygelet i tre timer i det lille Eagle Rock Studio. Rosenbaum har komponeret numrene sammen med Robin Hannibal. Intentionen var at numrene skulle have en stærk kerne, at stemningen var intakt når man skrællede det hele væk og kun spillede musikken på et flygel.

Det får han med al tydelighed demonstreret på Rasa. Det er smukt supplement til Vista. Den rene og enkle melodi kan godt stå alene. Der er f.eks. Vistas eneste vokalnummer Calling Out, der på Rasa stadig er en melodi, der emmer af det længselsfulde. De andre numre Angelo, Belmondo, Nomad og Skin er i samme stærke klasse. Det er luftigt og enkelt. Det der ikke spilles kan også høres. Pladens sidste nummer, Milo er et nyt nummer som Rosenbaum selv har lavet. Måske er den brobyggeren til det næste, som vi kommer til at høre fra ham. 

Rasa er en vellykket meditativ udgivelse, der kun lider under at der kun er musik på den ene pladeside. Det kunne have været fedt med de andre numre fra Vista i soloudgave på side 2. På den anden side, er det måske også pointen med Rasa. Der skal være plads til ro og eftertænksomhed.

Ingen kommentarer: