tirsdag, april 03, 2018

Indra Rios-Moore: Carry my heart (Verve) CD/DL/stream

Det er ligesom at få en god ven på besøg. Der fortælles nye historier, hvor nærvær og følelser er vigtige ingredienser i samtalen. Der fortælles også historier der er hørt før. Så er det at det går op for mig, at det ikke er en samtale. Det føles bare sådan. Det er musik der taler til hjertet. Der rækkes ud og det er svært ikke at tage i mod.

Indra Rios-Moore er aktuel med sit andet album for et amerikansk pladeselskab og sit fjerde i alt. Husbonden og saxofonisten Benjamin Trærup er selvfølgelig med, ligesom bassisten Thomas Sejthen, der har været med siden starten. Trommeslageren Knut Finsrud er kommet med. Guitaristen Uffe Steen er erstattet af den dansk/svenske guitarist Samuel Hällkvist - en guitarist der primært er kendt for at spille eksperimenterende jazz. Sammen med Indra Rios-Moore er det andre og mere jordnære egenskaber der er brug for. Stilen er roots, soul og jazz i en blanding, hvor Hällkvist er god til at fange sjælen og ramme stemningen.

Vi præsenteres for en god blanding af numre på pladen. Der er Isley Brothers' late night soul krammer, Don’t say goodnight, hvor der er tilsat lidt Hammond. Der er Steely Dan’s Any major dude will tell you fra ’74-klassikeren Pretzel Logic. Der er Curtis Mayfields & The Impressions ’64-hit Keep on pushing. Der er Duke Ellingtons Come sunday. Der er Gershwin brødrenes Love walked in, hvor Sejthens tørre bas, Finsruds whiskers, Hällkvists fine guitar sammen med en klassisk støvet Benjamin Trærup sax solo og Indra’s levende sang bringer nummeret helt ind i stuen.

Carry my heart er den første Indra-plade, hvor hun udelukkende synger på engelsk. Det er også den mest amerikanske plade som Indra har lavet. Hun kombinerer uden problemer jazz, soul, blues og gospel med country og americana. Samuel Hällkvist sikrer med si stærke country inspirerede jazzguitar en helt særlig stemning. Oven på det hele er Indra, der stråler mere end nogensinde. Carry my heart er meget anbefalelsesværdig til jazzlytteren der gerne vil høre vokaljazz med nerve og indlevelse.

Ingen kommentarer: