fredag, november 30, 2018

Bryan Ferry and his Orchestra: Bitter-Sweet (BMG) LP/CD/DL/stream

Det er sehr pünktlich at Bryan Ferrys nye album udkommer i samme uge, hvor han medvirker som natklubsanger i femte afsnit af den tyske tv serie Babylon Berlin, der kan ses på DR2. Her synger han titelmelodien fra albummet Bitter-Sweet - en sang der oprindelig var med på Roxy Music’s 1974-album Country Life. Det er musik fra og inspireret af tv serien Babylon Berlin som vi finder på albummet Bitter-Sweet.

Det her er ikke en anmeldelse af tv-serien Babylon Berlin. Men har du ikke set den, så skynd dig at komme i gang. Den foregår i 20’ernes Berlin, hvor den dekadente underverden, politiet og sovjetiske agenter går i hensynsløs kamp med hinanden. Du kan streame serien fra DR.

I 2012 lavede Bryan Ferry albummet Jazz Age, dengang udtrykte jeg skuffelse over den manglende vokal på pladen. Det er der rettet op på nu, hvor halvdelen af numrene er med Bryan Ferrys lækre vokal. 

Bitter-Sweet er et meget vellykket tilbageblik på lyden af 20’ernes jazz. Pladen byder på gammelkendte Roxy Music og Bryan Ferry godter som Dance Away og Boys and Girls i 20’er jazz versioner. Bryan Ferry’s elegante charme gennemsyrer hele albummet. Det passer så godt med det hedonistiske Berlin i 20’erne, hvor der blev eksperimenteret med sex, stoffer, magt og politik. 

Ingen kommentarer: