torsdag, november 29, 2018

Høbama (Gotta Let it out) LP/CD/DL

Den danske trompetist Claus Højensgaard, har såvidt jeg ved ikke tidligere udgivet musik, hvor han har stået i front. Han medvirker som sideman på diverse plader, men er ellers ikke en, som er kendt ude i det ganske jazzland. Det burde denne plade være med til, at lave om på. Han har lavet pladen sammen med italienerne Emanuele Maniscalco på Fender Rhodes og Nelide Bandello på trommer. Pladen er blevet til i forbindelse med et to årigt ophold i Italien.

Italieneren Emanuele Maniscalco har med sin tilstedeværelse på den danske jazzscene sat sig nogle stærke kunstneriske spor. Her tænker jeg bl.a. på trioen sammen med Mark Solborg og Francesco Bigoni. Maniscalco byder ind med en lydhørhed overfor de andre, når han kommer med sit enkle og meget betydningsfulde keyboardspil. Claus Højensgaard har det godt i trioen. Han udtrykker sig med en klarhed der hele tiden stråler.
De spiller den form for frie og flydende ballader, hvor mødet mellem musikerne, selve øjeblikket i den musikalske kommunikation er det bærende element.

Høbama er et højdepunkt blandt årets danske jazzudgivelser. Det er en af den slags plader der vokser for hver lytning. Jeg vil ikke tøve med at anbefale den på det kraftigste. Claus Højensgaard får med pladen, placeret sig tydeligt på den danske jazzscene som en inspirerende og nyskabende musiker.

Ingen kommentarer: