onsdag, november 14, 2018

Ninjabeat: West (AMP Music) LP/DL/stream

Snarky Puppy og Mezzoforte er med mere 30 års mellemrum repræsentanter for den udadvendte jazz, der kan tiltrække et stort publikum.

Elementer fra de to bands finder man ret tydeligt hos norske Ninjabeat. Åbningsnummeret West er som skudt ud af Snarky Puppy lejren. Her er både en længere synth solo og adskillige blæserstykker med tekniske breaks. 

Det efterfølgende nummer Playing The game har en nærmest klassiske Mezzoforte-intro. Undervejs i nummeret er der mange referencer til monsterhittet Garden Party, der i øvrigt selv hentede en masse inspiration fra George Dukes Reach out.

Ninjabeat prøver også andet af på pladen, hvor de flere gange afslører at den tekniske kunnen er på et højt niveau. Nummeret East lyder som electroswing og mangler bare en heftig stortromme, så er den klar til dansegulvet. På det langsomme nummer North er der nogle fine solopræstationer fra specielt guitar og trompet.

Er du til de to bands som jeg nævner først i anmeldelsen, er jeg ret tryg ved at anbefale Ninjabeat. Er du mere til John Coltrane i den spirituelle periode...then don’t.

Ingen kommentarer: