mandag, november 19, 2018

Claus Sörensen Quartet (CVM) CD/DL/stream >> XL Big Band: Gråskala (CVM) CD/DL/stream

Der er kommet et par plader, hvor altsaxofonisten og komponisten Claus Sörensen er i fokus. Det er danskeren Claus Sørensen der bor og er musikalsk aktiv i Sverige, der står bag udgivelserne.
Den første er en kvartet-indspilning, hvor Claus Sörensen har skrevet alle numrene pånær en enkelt. Vi lander er sted i starten af 60’erne. Han har lavet sine numre med udgangspunkt i jazzens standards. Her er det brandvarme titelnummer My Burnin’ Valentine et rasende godt eksempel. Sörensen har en god og sikker tone på saxofonen, der har suget til sig fra de store mestre.

Claus Sörensen har skrevet og arrangeret musikken til XL Big Band. En genre hvor han i forvejen har et navn som arrangør for bl.a. DR Big Band og Monday Night Big Band (det svenske). Vi får en halv times musik på pladen Gråskala, der holder sig indenfor de mentalt grå nuancer. Det er i den rolige big band afdeling at Sörensen befinder sig. Det er passende musik til en døsig togtur gennem det danske efterårslandskab.
Claus Sörensen er god til at mærke og fornemme big bandets klang. Han bruger det som er samlet instrument til at male et stemningsfuldt billede. Meget passende stjæler han fokus på pladens sidste nummer med en veloplagt solo. Næste gang må der godt komme endnu mere musik med Claus Sörensens XL Big Band.

Ingen kommentarer: