fredag, marts 01, 2019

Torben Westergaard: Heart Tunes (Torben Westergaard) DL/stream

Bassisten og komponisten Torben Westergaard har i de seneste år primært været i fokus for sit Tangofied Ensemble, her på bloggen. Nu er han tilbage med et album af en helt anden karakter. Sammen med den amerikanske guitarist Allen Hinds og perkussionisten Jacob Andersen har han lavet albummet Heart Tunes. 

Musikken var oprindeligt lavet på Musikstjernen, et forskningsprojekt på Aalborg Universitet indenfor musikterapi. Her havde man et ønske om at få skabt noget upbeat musik til brug for rekonvalescens af hjertepatienter.

Traditionelt set er “medicinsk” musik oftest af en mere meditativ karakter, hvor man “svømmer” hen og slapper af. Her er Niels Ejes Musicure nok det mest kendte. Torben Westergaards Hearttunes er noget andet. Det er musik med rytme - musik der spiller sammen med hjertets rytme i et roligt tempo. Jacob Andersens sanselige og organiske percussionspil og Allen Hinds beroligende guitarspil får næring af Torben Westergaards basspil som han supplerer med keyboards og vokal. Det er musik der taler direkte til hjertet. Musik der får hjertet til at slå, samtidig med at sindet og sjælen tager en slapper. Meget anbefalelsesværdig som beroligende musik til mennesker med et hjerte.

Ingen kommentarer: