mandag, december 09, 2019

Matias Fischer: Adaption (Blikflak) DL/stream

Selv om hip hop er tidens mainstreammusik og mange yngre danske jazzmusikere har haft en ungdom med ørerne rettet mod hip hoppen, så er det først indenfor de seneste par år, at hip hoppen er begyndt at snige sig naturligt ind i dansk jazz og blive hørbart uden, at være en påklistret gimmick.

Trommeslageren Matias Fischer har på sin debut-EP Adaption en underliggende hip hop inspiration i trommespillet. Sammen med bassisten Kenneth Dahl Knudsen og den lettiske pianist Edgars Cirulis har han lavet en plade med inspiration fra naturen. En af hans store inspirationskilder er gåture igennem en tæt, tung skov, for lige pludselig at nå til en lysning med en træstub, hvor der er plads til at ånde ud.

Åbningsnummeret Adaption er et powerfyldt nummer med en masse breaks og et percussivt pianospil. Det fungerer medrivende effektivt. Kenneth Dahl Knudsen spiller elbas og Edgars Cirulis tilføjer lidt synth til klaveret. Noget der bliver helt tydeligt hen mod slutningen af nummeret Change of weather.

Trioen bevæger sig på inspirerende vis gennem tid og rum. EP’en Adaption er samtidig et rammende dokument på, at Ålborg har en boblende jazzscene, hvor særligt Kenneth Dahl Knudsens tilstedeværelse er med til, at løfte musikken ud af byen.

Ingen kommentarer: