onsdag, december 04, 2019

Rasmus Kjær: Turist (Wetwear) LP/DL/stream

Albummet åbner med en fortryllende rytme, der lyder som noget fra et konsolspil fra 90'erne. Mønter og champignoner flyver om ørerne på mig. Rasmus Kjær har lavet albummet Turist. Et album der tog sin begyndelse for 12 år siden, hvor han turnerede i USA med Under Byen.

Da Rasmus Kjær for snart 4 år siden udsendte albummet Orgelimprovisationer, skrev den nordjyske jazzmusiker og kirkeorganist Niels Ole Sørensen en hård anmeldelse af albummet i Jazzspecial. Det handlede mest om Rasmus Kjærs manglende forståelse for det indviklede kirkeorgel.
Rasmus Kjær er ikke kirkeorganist. Han var en instrument turist på gennemrejse og opdagelse. Det er han fortsat.
Han er tilbage i eksperimenterne, hvor han ikke bruger lyde, toner, klange og instrumenter som de oprindeligt var tænkt.

Det er derfor at albummet Turist bliver så berigende. Den lyseblå vinyl pakket ind i et cover med en pixel-turist udenpå, er en halv times rejse i et grænseløst forunderligt univers. Rasmus Kjær har en fordomsfri og nysgerrig måde at skabe elektronisk musik på. Det er krautrock og 90’ernes Nintendospil, der krammer og kysser, har sex og laver et barn.

Ingen kommentarer: