tirsdag, januar 07, 2020

Jesper Thilo: Swing is the thing (Stunt) CD/DL/stream >> Bernt Rosengren Quartet & Christina von Bülow: Live (PB7) CD/DL/stream

Den ene blev 78 år i november mens den anden blev 82 år i december. De er begge tenorsaxofonister, pladeaktuelle og i fuldt vigør.

Jesper Thilo er sammen med Søren Kristiansen på piano, Daniel Franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer. Det er musik med fødderne solidt plantet i swingjazz. Materialet er primært taget fra den store amerikanske sangbog med enkelte afstikkere, som Det var en lørdag aften. Det er så rasende veloplagt og ukompliceret. Jesper Thilo spiller med en velformet ligefremhed og logik i improvisationerne over de velkendte temaer. I selskab med tre så dygtige musikere er der ikke meget at tilføje udover, at pladen er særdeles godt selskab og at datteren Rebecca Thilo Farholt gæster på vokal på Nature Boy.

Svenske Bernt Rosengren, der ofte har spillet herhjemme, er sammen med de sædvanlig tre musikere, som på hans foregående albums. Dog med den tilføjelse, at altsaxofonisten Christina von Bülow er fløjet ind fra København på denne veloplagte liveindspilning. Pladen åbner med Hank Mobleys Workout, hvor de to saxofonister får præsenteret sig på fineste vis. Undervejs kan det også høres, at Bernt Rosengren er en ældre herre. Det er fedt med den mørke lidt rustne tenorsaxofon i selskab med von Bülows tempererede altsaxofon. Det er to musikere der finder hinanden gennem bla. Body and soul og Gone with The Wind.

Thilo og Rosengren har lavet et par albums, der kan tilfredsstille den kræsne jazzlytter med hang til intim velspillet swing og skønne melodier.

Ingen kommentarer: