fredag, januar 31, 2020

Laurits Hyllested: Darling River (AMP) LP/DL/stream

Vi er ikke mange dage inde i det nye år, før der er kommet en plade, der meget vel kan ende som en af årets bedste plader. Trommeslageren og komponisten Laurits Hyllested indspillede sin debut for 2 år siden - og først nu kan vi høre resultatet. Her havde han samlet et stjernehold omkring sig. Kasper Tranberg på trompet og kornet, August Rosenbaum på piano og celeste, Lars Greve på saxofon og klarinet, Rasmus Oppenhagen Krogh på guitar, Valdemar Kragelund på elektroniske instrumenter og Jakob Littauer på elektroniske instrumenter. Desuden medvirker strygerkvartetten Halvcirkel.

Laurits Hyllested har lavet det kompositoriske fundament, hvorfra musikerne i fælleskab via improvisation og noder skaber musikken. Kasper Tranberg spiller med lydhørhed og afklaret ro. Hver eneste tone er et ekstrakt af noget meget større. Det er et godt eksempel på hvorfor pladen er så vellykket. Laurits Hyllested ved hvordan han vil bruge de enkelte musikere. Han får skabt noget der er meget større end at 5+2+4=11. Det er mere end meget, der hvor meget ikke betyder mere - men giver mening som noget fuldendt.
Jazzen, den elektroniske og den klassiske musik smelter sammen, de tager over for hinanden i nogle velfungerende overgange. Darling River er et roligt og flydende album. En god start på 2020 og for Laurits Hyllested.

Ingen kommentarer: