mandag, januar 06, 2020

Konstantin Ivchuk Group: Surrender (Konstantin Ivchuk) CD/DL/stream

Tidligere i år skrev jeg for første gang om en ukrainsk jazzudgivelse. Der må tilsyneladende være nogen der har lyttet med på linjen. Nu er der landet en endnu en ukrainer på bloggerens bord.

Guitaristen Konstantin Ivchuk har lavet en amerikansk inspireret plade, hvor det hverken er Trump eller Biden der har inspireret eller støttet. Det er i stedet den amerikanske jazz der inspirerer og støtter. Den tekniske afvikling er der ikke noget at udsætte på. Der hvor virkelig gælder er nede i musikken. Her hersker der en lettere melankolsk stemning, hvor jeg fornemmer at det er ukraineren og inspirationen fra folkemusikken der taler.

Konstantin Ivchuk på guitar står i spidsen for gruppen. Han har samlet en gruppe bestående af Olexiy Boholyubov på piano, Rostyslav Voitko på saxofon, Yaroslav Tovarniansky på bas og Mykola Domashov på trommer.

Åbningsnummeret Peaceful Warrior dufter af halvfemsernes jazzlyd, hvor Metheny og Rosenwinkel var på idolplakaterne. Der er iøvrigt også en hyldest til Denzel Washington i nummeret af samme titel på pladen. Gruppen tager den overordnet med ro på pladen, hvor der som regel arbejdes ud fra melodifigurer.

Jeg har ellers ikke noget større kendskab til ukrainsk jazz. Hvis det her er standarden, så står det ikke skidt til.

Ingen kommentarer: