mandag, januar 13, 2020

Liga Latina (Multination) LP/DL/stream

Pladen blev udgivet nytårsaften kl. 23.59, hvilket vel mest kan betragtes som en gimmick. Men ikke desto mindre en passende gimmick, da musikken er både festlig og sprudlende som en nytårschampagne. 

Liga Latina er en gruppe der består af skandinaviske musikere der dyrker cubansk inspireret musik. I spidsen står sangeren og guitaristen Mike Hecchi, der tidligere har gjort opmærksom på sig selv i La vaca de mala leche og The Sexican. Han har samlet et band af musikere, der kan spille guaguancó - der er så godt som al cubansk musiks moder – til stilarter som danzón, bossa nova, cumbia og især són der med påvirkningen fra amerikansk jazz i 1920erne førte til den moderne bolero som senere blev eksponeret i hele verden af Buena Vista Social Club. 

Pladen er blevet særdeles vellykket og tåler både, at blive brugt som rolig musik, til et eftertænksomt glas rom eller som festlig fredagsplade. Sangerinden Cassia De Mayo gæster flere gang undervejs. Bl.a på Carino Corazon, der i efteråret blev spillet af cubansk statsradio. Det er organisk musik med akustisk guitar, bas, trompet og percussion. Nu mangler solen bare. Liga Latina har gjort deres for at skabe cubansk musik af den forførende slags.

Ingen kommentarer: