fredag, januar 03, 2020

Peter Rosendal: The Trickster (Stunt) CD/DL/stream

Pianisten Peter Rosendal har udover jazzen også dyrket folkemusikken. Det har han bla. gjort sammen med Trio Mio, der har lavet seks plader siden 2004.

På albummet Trickster kombinerer han de to genrer, når Trio Mio og big bandet The Orchestra mødes - og det er her, hvor det bliver særligt interesant. Det er sket før, at jazzmusikere har spillet folkemusik i jazzede klæder. Umiddelbart kommer jeg til at tænke på Danmarks Radios Big Bands funky 70’er indspilning af Ebbe Skammelsøn, hvor folkemusikken bøjer sig for jazzen. Kan man kombinere folkemusik og jazz uden, at der skal krydses klinger (instrumenter)? Endda i form af et jazz big band og en folkemusiktrio?

Ja, det kan man! Peter Rosendal er ligeværdigt hjemme i begge genrer. Han kan sin jazz og sin folkemusik. Det smelter ikke bare sammen på Trickster - genrerne mødes og opretholder deres identiteter. Prøv feks. at hør når violinisten Kristine Heebøll giver bolden op på Hu hej hummel i æ vand, hvor big bandet holder bolden flyvende og leger med den. Jens Ulvsand tager over med guitaren og åbner på Geddefiskeren, hvor big band og folkemusik har sat sig ved den solbeskinnede sø for, at fiske efter den uspiselige fisk med det grumme gab.

The Trickster er en stærkt anbefalelsesværdig plade, der stikker ud i Peter Rosendals efterhånden omfattende bagkatalog.

Ingen kommentarer: