tirsdag, februar 04, 2020

Emil de Waal + Spejderrobot: 3 (EDW) LP/DL/stream

For 10 år siden kom den første Emil de Waal og Spejderrobot plade, året efter kom nr. 2, siden startede de med succes bandet Kalaha. Nu er der først blevet plads til plade nr. 3, der meget passende hedder 3.

Hvis man er inde i Emil de Waal og Spejderrobots (alias Mikael Elkjær) univers er der mange genkendelige elementer. Men så absolut også helt nye. De tre gæster der er med på pladen, sætter også deres præg på musikken. I sommers spillede Kalaha en koncert med Bill Laswell - den kontakt har de Waal og Spejderrobot udnyttet. Den amerikanske legende medvirker på den let dystre III, hvor Spejderrobots synths og Emil de Waals trommer mødes med Bill Laswells bas på et nummer der udvikler sig og bygges op i bedste klubstil. 

Sangeren Michael Møller fra rockbandet Moi Caprice sørger for tidlig 80’er neue deutsche welle stemning på nummeret V (Ohne Licht), hvor han synger på tysk i neonoplyst popstimmung.

Emil de Waal og Spejderrobot har lavet et fedt og dynamisk album, der stritter og strutter af levende elektronisk musik, der aldrig bliver monoton eller kedelig.

Ingen kommentarer: