tirsdag, februar 25, 2020

Jacob Artved Quartet feat. Louis Hayes (Storyville) CD/DL/stream

Guitaristen Jacob Artved er kun 21 år gammel. Hans anden plade i eget navn  er med trommeslageren Louis Hayes som medlem af kvartetten der også består af Jeb Patton på piano og David Wong på bas. Hayes var kun 19 år gammel da han debuterede på plade som medlem af Horace Silver Quintet, året efter kom han med i Yusef Lateefs band og i 1959 startede han i Cannonball Adderleys Quintet. En sandt for dyden frygtindgydende start på karrieren.

Det er også en frygtindgydende start som Jacob Artved har haft på sin karriere. På den aktuelle liveplade fra Montmartre, der er optaget under sommerens jazzfestival i 2019, tager Jacob Artved et kæmpeskridt. I selskab med de amerikanske sidemen spiller han op til sit bedste.  Guitaren lugter af bebop. Wes Montgomery er ikke langt væk. 

Pladen deler sig mellem de rolige ballader og de dejligt pushy sager som det suveræne åbningsnummer, Victor Feldman’s Exodus eller Jacob Artveds egen Dumbo, der lukker pladen ned. Det er meget let at anbefale denne plade til jazzhovederne derude. På med hovedtelefonerne og læn dig godt tilbage i stolen og forsvind ind i Jacob Artveds magiske og coole jazzverden.

Ingen kommentarer: