lørdag, februar 29, 2020

Lars Greve/Jeppe Zeeberg: Danevirke (Centrifuga) 10”vinyl/DL

Folkelighed kan udtrykkes på mange måder. Nutidens danske jazzscene kan på godt og ondt ikke beskyldes for, at dyrke folkeligheden. Ikke desto mindre dyrkes jazzen i stor grad af mange amatørmusikere rundt omkring i landet. I jazzbloggerens hjemby, Herning findes big bandet Night Train Big Band, der holder til på byens musikskole. Her mødes amatørmusikere ugentligt for at spille sammen. Der findes ifølge Jazzdanmark over 100 big bands ud over hele landet.

Lars Greve og Jeppe Zeeberg har brugt fire big bands på deres 10”vinyl Danevirke…på samme tid. NIght Train Big Band, Ribe Big Band, Farum Big Band og Svendborg Gymnasiums Big Band er indspillet på fire forskellige tidspunkter og efterfølgende samlet på de seks numre. Lige fra Hittet over Marchen til Bluesen og Tågen. Vi kommer godt rundt i jazzen. 

Greve og Zeeberg bevarer jazzen og folkeligheden i projektet og giver det hele et twist. For jazzlytteren der ikke dyrker det skæve, er det muligvis skrap kost. For en afsporet jazzblogger er det til gengæld en fest. De to ophavsmænd er meget bevidste om, at det er mennesker der spiller og, at det lyder som mennesker. Det er levende, givende og ganske underholdende. Den lille vinylplade er efter sigende snart udsolgt. Så du må hellere skynde dig, hvis du er til messing-overdosis-big band-der-ikke-lyder-som-noget-du-har-hørt-før.

Ingen kommentarer: