torsdag, oktober 29, 2020

Astrid Engberg: Tulpa (Creak Inc. Records) LP/DL/stream

 

En dygtig DJ kan skifte mellem genrer og stilarter, samtidig med at der fastholdes et personligt, samlet og originalt udtryk. Det spiller helt sikkert ind, at Astrid Engberg har erfaring som DJ, når hun laver musik og ikke mindst sammensætter et album. 


Sangerinden med mere, Astrid Engberg har siden 2012 udgivet flere EP’er. Nu er hun aktuel med et fuldlængde album. 

Hun befinder sig et sted mellem klubmusik, jazz, hip hop og moderne soul. På mange af pladens numre har hun blæsere med, hvor særligt Anders Bo Eriksen på tuba har overtaget bassens plads i musikken - noget som ellers er kendt fra jazzens barndom og i dag primært bruges i brassbands. Det er et af flere geniale greb som Astrid Engberg har på musikken. Hun favner jazzen og går egne veje. Blæserne Maj-Berit Guassora og Lis Wessberg gæster også undervejs på fire numre, ligesom Jonathan Jull Ludvigsen og Brian Cook fra Athletic Progression også gør. Blandt andet på en af mine favoritter på pladen, den gamle jazzstandard Lush Life, hvor Engbergs fede klub-arrangement af nummeret toppes af en superstærk vokal. 


Tulpa er et originalt og bredtfavnende album, hvor et nøgent nummer som Wave også er med til, at vise Astrid Engbergs sans for, at skære ind til benet og lave en følelsesmættet stemning uden, at musikken læsses til. Det er ret let, at anbefale albummet, da det indeholder original og fængende jazz til nutiden.

Astrid Engberg Bandcamp

Ingen kommentarer: