torsdag, oktober 01, 2020

I Think You’re Awesome/Aarhus Jazz Orchestra/Signe Bisgaard: The Kiss Your Darlings Suite (Jaeger Community) LP/DL/stream

 

Jeg stod på forreste række, da to af Aarhus’ fineste jazzorkestre spillede sammen første gang i 2019. Det var på Spot Festival, hvor I Think You’re Awesome og big bandet Aarhus Jazz Orchestra smeltede sammen. Under ledelse af Signe Bisgaard der også har arrangeret Jens Mikkel Madsens musik hørte vi en suite lavet over musikken fra Kiss Your Darlings fra 2018. Nu har musikken fundet vej til en LP-plade, hvor coveret som sædvanligt er lavet af Simon Gorm Eskildsen.


Musikken er en meget personlig og stærk skildring af en periode i Jens Mikkels liv med depression og angst. Det er en musikalsk tak til Jens Mikkels kone, familie og venner. Det er musik der giver lytteren noget at tænke over. 


Signe Bisgaard arrangement og fortolkning af Jens Mikkels musik, breder musikken ud. Det bliver storladent og fuld af stærke stemninger. 


Big bandet går direkte ind i I Think You’re Awesome’s univers, hvor der er plads og tid til at lade musikken stå stille i rummet og røre ved os. Jens Mikkels vokal bliver skarpt understøttet af Karmen Röivassepp flere gange undervejs. 


Det er det tredje nye I Think You’re Awesome album som vi kan lægge på pladespilleren i år. Den her trækker tråde et par år tilbage i ITYA historien og udbygger et i forvejen suverænt album. Jeg er målløs over al den gode musik vi er blevet præsenteret for i 2020 fra Jens Mikkel og alle de fantastiske musikere han omgiver sig med. Tak er et lille ord. Jeg vil dog alligevel sige: TAK! Vi har brug for den her musik.

Jaeger Community

Ingen kommentarer: