lørdag, oktober 10, 2020

JAZZNYTPRISEN 2020 går til Signe Bisgaard.

 

Hun får prisen for den formidable præstation hun har lavet med udgivelserne Danse Macabre og The Kiss Your Darlings Suite. På begge albums medvirker Aarhus Jazz Orchestra. 


Hun har komponeret og arrangeret musikken på Danse Macabre. Signe Bisgaards musikalske fortolkning af historien og hendes tag på musikken er medrivende og billedrig. Det er et farvemættet musikalsk portræt. Hun maler med musikken.


The Kiss Your Darlings Suite er Signe Bisgaards arrangement og fortolkning af I Think You’re Awesome’s musik. Her udvider hun og skaber et nyt rum til Jens Mikkels i forvejen stærke kompositioner.


Jazznytprisen 2020 gives til Signe Bisgaard fordi hun modigt flytter big band musik og jazz i nye retninger. Hun står på et solidt fundament af mange forskellige inspirationer, som hun trækker frem og bruger med stort overskud og overblik. Hun frembringer god musikalsk energi der sætter sig i både musikere og lyttere.


Signe får overrakt selve Jazznytprisen - et stykke originalgrafik - på et senere tidspunkt. Jeg kunne ikke holde på nyheden længere, da jeg alligevel skulle introducere koncerten med I Think You’re Awesome & Aarhus Jazz Orchestra på Fermaten fredag aften, hvor hun dirigerede. Hun fik en flaske champagne og en god overraskelse, inden en iøvrigt vanvittigt fed koncert.


Tidligere modtagere af prisen.

2019: Abekejser

2018: Janne Mark

2017: Lasse Mørck

2016: Jens Mikkel

2015: Jakob Buchanan

2014: Carsten Dahl

2013: Jakob Bro

2012: Stefan Pasborg

1 kommentar:

øh sagde ...

Til lykke, Signe.
Hvor dum kan man være når man glemmer en koncert, man var blevet fortalt om?
MEGET DUM.
Preben