fredag, oktober 30, 2020

Sao Paulo Panic (Berthold Records) CD/DL/stream

 

Vibrafonisten Martin Fabricius udgav sit seneste trioalbum Under The same sky på det tyske selskab Berthold Records. Samme selskab var i forbindelse med Jazzahead 2019 i Tyskland - hvor musikere og branchefolk fra verden var samlet til en branchemesse - hurtige til at fange idéen om, at samle musikere med tilknytning til selskabet og sende dem til Sao Paulo i Brasilien for i løbet af 10 dage i januar 2020 for, at indspille albummet Sao Paulo Panic.


Vokalisten Dani Gurcel og trommeslageren Thiago Rabello fra Brasilien er sammen med tyske Timo Vollbrecht - der bor i New York, den israelske guitarist Tal Arditi - der bor i Berlin, brasilianske Frederico Heliodoro på bas og danske Fabricius. Albummet blev indspillet lige før hele verden lukkede ned på grund af corona. Det er en reminder om en nær fortid.


Musikken er en festlig blanding af de seks musikeres unikke møde, hvor de brugte tiden på at finde hinanden og udvikle musikken. Gurcel’s portugisiske vokal, Vollbrechts stærke saxofon, Arditis klassiske jazzguitarlyd og Fabricius’ vibrafon er i mødet med den brasilianske rytmegruppe tæt på hinanden og viser med al tydelighed, hvorfor man som ofte siger at jazzen er et internationalt sprog. I øvrigt skal Fabricius’ bidrag For Greta The Good fremhæves for sit smukke og flydende udtryk.

Berthold Records

Ingen kommentarer: