tirsdag, april 24, 2007

07 er Swingstyrkes 7's år
I 1979 udgav Swingstyrke 7 pladen Sure had a wonderful time på Ophelia Records. I spidsen for orkestret stod guitaristen Jørgen Hallin Olsen. Det er den eneste plade der nogensinde har set dagens lys med dette orkester, der har haft mange forskellige medlemmer og gæstemusikere, ligefra Thad Jones, Richard Boone, Kenny Drew, Horace Parlan, Sahib Shihab og Ed Thigpen blandt de udenlandske til Niels Flipper Stuart, Ole Kock Hansen, Svend Erik Nørregaard, Bjarne Rostvold, Jens Christian Søndergaard, Hans Fjeldsted og Kresten Osgood blandt de danske.
2007 skal være Swingstyrke 7's comeback år. Little Beat Records står bag to udgivelser med dem. Den første har lige set dagens lys. Den består af en indspilning fra et TV program på DR kaldet Rytmebixen fra 1978, en EBU koncertoptagelse fra Frankrig 1980 og en optagelse fra TV programmet Spil op på DR i 1982.
Stilen er den samme som man kender fra Count Basies smågrupper fra starten af 60'erne. Det er ikke tilfældigt Jørgen Hallin Olsens store forbillede er Basie's rytmeguitarist Freddie Green. Der er ingen revolutioner i musikken, men alligevel er der noget tidstypisk over indspilningerne. Niels Flipper Stuart slipper en fuldfed fløjtesolo afsted flere gange, og den var næppe gået i 1962 hos Basie.
Den anden plade med Swingstyrke 7 optages d. 26. april, ved en koncert og udgives senere i år af Little Beat Records. Orkestret består ved den lejlighed af Niels Stuart på fløjte/tenorsax. Jens Christian Søndergaard på alt- og barytonsax, Anders Jacobsen på trombone, Ole Kock Hansen på piano, Aage Tanggaard på trommer og Hugo Rasmussen på bas, samt selvfølgelig kapelmesteren Jørgen Hallin Olsen på den legendariske Gretsch Eldorado, som Hallin Olsen fik bygget i 1960, med hjælp fra Freddie Green der havde en magen til.
Little Beat Records: www.littlebeatrecords.dk

Ingen kommentarer: