onsdag, april 11, 2007

Basklarinetten i front
Da den landede i CD-afspilleren var det nok med forventning om noget andet og mere utilgængeligt. Saxofonisten, fløjtenisten og klarinetisten Peter Fuglsang har udsendt sin første plade i eget navn. Vi kender Fuglsang fra en række af de mest toneangivende større orkestre herhjemme, Copenhagen Art Ensemble, The Orchestra, Monday Night Big Band, Tivolis Big Band og siden 2005 DR Big Band. Han er med andre ord vant til at bevæge sig i knap så intime sammenhænge, som han til gengæld gør på denne plade, hvor holdet bag ham består af pianisten Henrik Gunde (som vel snart skylder os en plade i eget navn?), bassisten Kasper Vadsholt og trommeslageren Jeppe Gram. Fuglsang har valgt at bruge basklarinetten på hele pladen, og han har tæmmet den store træblæser, så den ikke tager magten fra ham og de andre musikere. Stilmæssigt ville det være tenorsaxofonen man normalt ville høre her, men Fuglsang spiller faktisk på basklarinetten så det egentlig nærmere lyder som en almindelig klarinet, bare en anelse mørkere.
Pladen indeholder fire kompositioner fra Fuglsangs hånd, hvor især titelnummeret File under purple glimrer. Ellers er der så forskellige numre som Cherokee, Monks mood og Franz Schuberts Der Leiermann. Det sidste nummer, Shafi Hadi er skrevet af pladens producer Søren Siegumfeldt.
Peter Fuglsang Quartet har lavet en rigtig hyggelig plade, med dybde og med en sublim lyd.
Det vides ikke om kvartetten optræder live med musikken, men en koncert under Copenhagen Jazz Festival vil blive populær.

Podcast med DR Big Band
Endelig en podcast med musik fra Danmarks Radio, og så med DR Big Band! Fremover vil man ca. hver anden måned (måske ikke så tit, men det er altså gratis musik lige hjem til iPodden og computeren!) kunne downloade den populære mandagsjazztime med Big Bandet. Det første program er med musik af orkesterets egne musikere, bla. basunisterne Steen Hansen og Peter Jensen og guitaristen Anders Chico Lindvall.
Musikken stammer fra en koncert i Radiohusets koncertsal i oktober 2006.
http://dr.dk/Podcast/Radio/20070403094141.htm

Ingen kommentarer: