tirsdag, april 24, 2007

Jakob Dinesen i og med New York lyd
Den amerikanske bassist Ben Street er i de senere år dukket op på danske jazzplader med Jakob Bro, Mikkel Engel, Kresten Osgood og Jeppe Gram. Den amerikanske trommeslager Nasheet Waits har siddet bag trommerne bag en ny generation af toppianister som Jason Moran og Bojan Z, men også hos ældre folk som Fred Hersch og nyligt afdøde Andrew Hill.
Begge musikere er med på saxofonisten Jakob Dinesens nyeste udspil One kiss too many, hvor også guitaristen Jakob Bro er med. Jakob Dinesen er medlem af to af de mest fremtrædende danske jazzgrupper fra de senere år, Once Around The Park og Beautiful Day. One kiss too many er det femte udspil i Dinesens navn.
Pladen er indspillet i New York og indeholder 4 numre skrevet af Dinesen, et enkelt, Slaraffenland, skrevet af Jakob Bro, Stardust af Carmichael og ikke overraskende et nummer af trommeslageren Paul Motian, der musikalsk har haft en stor indflydelse på Jakob Dinesen. Musikken kan på mange måder godt minde om det man kender fra Motian/Lovano/Frisell trioen, hos Dinesen er det dog knap så sfærisk, der er mere substans i musikken. Dinesen har før lavet meget roste udgivelser, som Everything will be alright fra 2002 og Lady with a secret fra 2005. One kiss too many har fortjent at træde ind i rækken af roste albums.
Bonusinfo:
Bro, Street og Waits kan fra 26. april og frem til 2. maj opleves i bla. Vejle og Århus.

Ingen kommentarer: