søndag, april 22, 2007

Fynsk jazz
Det Fynske Musikkonservatorium hedder også The Carl Nielsen Music Academy, de har en afdeling for folkemusik, men det udelukker heldigvis ikke jazz, for det kan de også finde ud af i Odense.
Kvartetten Quartz, der har sit udspring i Svendborg har eksisteret i en årrække og har bla. spillet en del Tyskland. Bandet består af Frederik Vedersø (guitar), Kasper Tom Christensen (trommer), Mads la Cour (kornet og flugelhorn) og Andreas Lang (bas). De to sidstnævnte musikere medvirker på trommeslageren og underviseren (på Fyns kons) Anders Mogensens plade Live and beyond! fra sidste år.
Quartz er et eksperimenterende jazzband med rockelementer, det sidste er meget pga. Frederik Vedersøs guitar. Samarbejdet mellem Vedersø og la Cour på horn er et musikalsk makkerskab, hvor de spiller bolden op af hinanden, mellem benene og måske også laver en enkelt tackling engang imellem. Quartz er originale og minder ikke umiddelbart om andre danske jazzbands. Deres force er i høj grad at de kender hinanden godt (tre af dem har spillet sammen i 10 år). Den musikalske modning har de været igennem sammen, og de kan derfor koncentrere sig mere om at udvikle deres egen stil. Der er masser af plads til alle fire, og de bruger den til at brede sig på. Nummeret Good plön kan hentes på siden i en MP3 version, og der er en regulær risiko/chance for, at du vil have hele pladen, når du hører det nummer. Pladen er udgivet af det tyske selskab 341BMS
Bonusinfo:
Bandnavnet Quartz er opstået med inspiration fra en melodi med den fynske gruppe Heading North, den kan høres på pladen Heading North (Music Mecca 2000).
Quartz: www.quartzmusic.dk

Copenhagen Jazzfestival til Berlin igen
Copenhagen Jazzfestival drager atter i år til Berlin, hvor de disker op med dansk kvalitetsjazz for tyskerne. Attaboy, Bandapart, Christoffer Møller Trio, Hans Ulrik Quartet, Jakob Bro Trio, JazzKamikaze, Kasper Villaume Trio, Malene Mortensen, Mokuto Trio feat. Lotte Anker, Niels Løkkegaard “Lightairborne” og Rosendal / Earle / Templeton er de udvalgte musikere der spiller på Quasimodo, A-Trane, B-flat og Kunstfabrik Schlott i dagene fra d. 9. til d. 13. maj.

Copenhagen Jazzfestival på det Kgl. igen
Jazzfestivalen er atter rykket tilbage til den gamle scene på det Kgl. Teater efter udflugten til Operaen. I år er der mulighed for at høre Joshua Redman Trio + Kenny Garrett Quartet, Jan Garbarek Group, Bajafondo Tangoclub, Elian Elias Group og Zawinul Syndicate.

Ordene og dagene fra italienske Rava
I midten af 70'erne udgav ECM records fire plader med den italienske trompetist Enrico Rava. I 2004 vendte han atter tilbage til selskabet, og nu er han klar med den tredje plade fra denne omgang hos ECM. Den hedder The words and the days, og er en kvintetindspilning med en genganger fra 2002 Jazzpar orkesteret Gianluca Petrella (basun), desuden er Andrea Pozza (piano), Rosario Bonaccorso (bas) og Roberto Gatto (trommer) med. Enrico Rava tilhører sammen med Paolo Fresu ikke bare Italiens, men Europas trompetelite. De er begge to inspireret af Miles Davis og en sjat Chet Baker. Men så hører lighederne også op. Rava er den mørke og dystre fætter, der spiller mere eftertænksomt. The words and the days er måske Rava "on the top". Pladen er af den type, der kan bruges som underlægningsmusik til de mere dybe tanker, du en gang imellem tænker. Musikken kan både tåle at være baggrundsmusik og nærlytningsmusik.
Enrico Rava: www.enricorava.com

Mere Pepper fra Søndergaard

Altsaxofonisten Jens Søndergaard er vild med Art Pepper, så vild at han ikke kun lader sig inspirere af legenden, men har lavet en hel plade med musik af den stildannende altsaxofonist, der altså også kunne komponere. Pladen er en liveindspilning fra Jazzcup i Gothersgade. Jens Søndergaard bakkes op af Thomas Bornø (piano), Marc Davis (bas) og Dennis Drud (trommer). På to latininspirede numre er Flemming Quist Møller (congas) ligeledes med. Det har længe været et ønske for Jens Søndergaard at lave en plade med Pepper kompositioner og det lykkedes flot med de forholdsvis unge (ihvertfald i forhold til Søndergaard) musikere.

Nostalgia 77 Octet til Roskilde Festival
Et af de senere års absolut bedste britiske jazzbands, Nostalgia 77 kommer til Roskilde Festivalen i oktet udgaven. Nostalgia 77 udgav for nylig Everything under the sun, hvor der igen er vokal med. Pladen er en udfordring for swingfoden, det rykker i den! Er du nysgerrig efter hvordan det lyder når Nostalgia 77 står på en scene, er livepladen Seven's & Eight's fra 2005 et godt sted at varme op til Roskilde koncerten.
Nostalgia 77: www.nostalgia77.com

Ingen kommentarer: